5 Bimë të Rëndësishme që duhet të keni në Shtëpinë Tuaj

5 Bimë të Rëndësishme që duhet të keni në Shtëpinë Tuaj

Ka diçka magjike në bimët që e sjellin natyrën në shtëpinë tonë. Ato japin bukurinë e tyre nëpërmjet gjetheve, luleve të bukura dhe gjelbërimit që sjellin në hapësirën tonë të brendshme. Përveç asaj, disa bimë kanë edhe një rol të rëndësishëm në të përmirësuarin e cilësisë së ajrit. Në këtë artikull do t'ju prezantojme pesë bimë që nuk duhet të mungojnë në shtëpinë tuaj. 

Pothos (Epipremnum aureum) është një bimë e lehtë për tu mirëmbajtur dhe rritet mirë në ambiente me dritë të ulët. Gjethet të trasha, me ngjyra të ndryshme, bëjnë që ajo të jetë një aset i mrekullueshëm për shtëpinë tuaj. Pothos ndihmon në pastrimin e ajrit duke larguar ndotësit e dëmshëm. 

Lulja e paqes (Spathiphyllum) është një bimë me lule të bardha të bukura. Ajo preferon dritën indirekte dhe ujitjen e rregullt. Çfarë e bën këtë bimë të veçantë është aftësia e saj për të pastruar ajrin nga formaldehidi, benzeni dhe ndotësit e tjerë të ajrit. 

Fikus Benjamina (Ficus benjamina) është një bimë e njohur për gjethe të bukura të ngjyrëzuar dhe format e tyre të rrumbullakëta. Ajo rritet mirë në ambiente me dritë të lehtë dhe siguron një ndjesi të jashtëzakonshme të freskisë në shtëpi. Fikusi Benjamina gjithashtu ndihmon në pastrimin e ajrit dhe absorbimin e formaldehidit. 

Lulja marimangë (Chlorophytum comosum) është një bimë shumë e përshtatshme për t'u rritur në shtëpi. Ajo ka gjethe të gjelbra të gjata që rriten në forma të ndryshme dhe lule të vogla të bardha që dalin mbi gjethe. Kjo bimë pastron ajrin duke larguar ndotësit kimikë të përdorur në shtëpi dhe zbut simptomat e alergjive. 

Kaktusët (Cactaceae) janë bimë shumë të thjeshta për tu ruajtur dhe janë ideale për ambientet e thata. Ato vijnë në forma dhe madhësi të ndryshme, duke i bërë të përshtatshëm për çdo stil shtëpie. Kaktusët janë bimë me veti të jashtëzakonshme për të pastruar ajrin, duke hequr ndotësit e pranishëm si formaldehidi dhe toksinat e tjera. 

Përdorimi i bimëve në shtëpinë tuaj nuk është vetëm për të krijuar një mjedis më të bukur dhe më të freskët, por edhe për të përmirësuar cilësinë e ajrit që frymoni. Këto që i përmendëm janë vetëm disa prej bimëve që ju mund të keni në shtëpinë tuaj. Shfrytëzoni avantazhet e tyre në përmirësimin e atmosferës shtëpiake dhe ndjehuni mirë me natyrën që ju rrethon!