10 arsye pse duhet të angazhoni një agjent të patundshmërive

10 arsye pse duhet të angazhoni një agjent të patundshmërive

Gjatë blerjes apo qiramarrjes së një patundshmërie njeriu has në pengesa të shumta, nga mbingarkesa e të dhënave deri te ndjenja e bllokimit nga mungesa e përvojës dhe frika për të vazhduar me hapin e rradhës. Prandaj, disa gjëra është më mirë të ju lihen profesionistëve. Në këtë blog mund të gjeni 10 arsyet se pse duhet të angazhoni një agjent të patundshmërive.    

#1 Agjentët e patundshmërive janë ekspert të vendit dhe lagjeve 

Si ekspert vendas, ata i njohin pikat kryesore të shitjes së lagjes – nga shkollat ​​dhe parqet deri tek linjat e transportit qw duhet ti merrni deri në vendin e punës. Ata mund t'ju ndihmojnë të kuptoni vlerat e pasurive të paluajtshme, taksat, kostot e shërbimeve, shërbimet komunale madje edhe rregullat e aplikueshme në ato zona. 

#2 Agjentët kanë rrjet të zgjeruar, më të madh sesa vetëm zona ku ju keni interes 

Një agjent i patundshmërive i cili është pjesë e një kompanie më të madhe siq është agjensioni i patundshmërive Anem – ka gjithashtu avantazhin e një rrjeti global. Me një komunitet më të madh ekspertësh, agjenti juaj mund të ju informojë detajisht mbi kushtet e tregut, t'ju lidhë me ekspertë të jashtëm, siç janë agjentët e bankave, avokatët, inspektorët e shtëpive, arkitektët dhe më shumë. 

#3 Agjentët kanë shumë më shumë eksperiencë në blerje dhe qiramarrje sesa ju 

Shumica e agjentëve të pasurive të paluajtshme blejnë dhe shesin më shumë shtëpi çdo vit sesa mund të përballojë një klient gjatë gjithë jetës së tyre, kështu që ata mund të sigurohen që ju të shmangni grackat që pengojnë fillestarët. Agjentët e pasurive të paluajtshme merren me këto kontrata çdo ditë, në mënyrë që eksperienca juaj e blerjes apo qiramarrjes të jetë sa më e lehtë dhe e kënaqshme. 

#4 Agjentët prezantojnë pronën tuaj më së miri  

Nga reklamimi dhe shtëpitë e hapura deri te sugjerimi i riparimeve strategjike dhe vënia në skenë e fotografive me cilësi profesionale, agjentët nuk dinë vetëm të zhvillojnë një plan marketingu, ata kanë finesën për të nxjerrë në pah avantazhet më të mëdha të pronës suaj. 

#5 Agjentët njohin të djeshmen  

Agjentët e pasurive të paluajtshme studiojnë historinë e tregut dhe analizojnë këto të dhëna. Të armatosur me të kuptuarit se si ishin kushtet e tregut në të kaluarën, ju mund të merrni vendimin e duhur për pronën tuaj në të tashmen. 

#6 Për të ju përgatitur për të nesërmen  

Një agjent i patundshmërive do të jetë personi i parë që do të dijë kur një shtëpi që i përshtatet kritereve tuaja del në treg. Dhe të kesh një agjent mund t'ju ndihmojë të veproni shpejt. Sigurisht nuk dëshironi të humbisni shtëpinë tuaj të ëndrrave sepse dikush që e njihte më mirë tregun e pa i pari! 

#7 Agjenti është engjëlli që ju mbështetë  

Blerja ose shitja e një shtëpie është mjaft e vështirë, kështu që ju keni nevojë për dikë në krahun tuaj që vrapon pas interesave tuaja më të mira dhe ju mbështet gjatë këtij procesi emocional. 

#8 Por djalli që negocion  

Agjentët e pasurive të paluajtshme janë gjithashtu negociatorë të aftë, të trajnuar për të arritur plotësimin e aspiratave tuaja kundrejt pronave. Kur të vijë koha për të bërë marrëveshjen, agjenti juaj mund të ketë biseda të vështira madje edhe të nxehet ashtu që ju nuk keni pse, gjithmonë në favorin tuaj.  

#9 Agjenti ju kursen kohën tuaj  

Ju punoni një punë me kohë të plotë ku lista e detyrave nuk përfundon kurrë. Nuk mund të kalosh gjithë ditën në telefon për të gjetur prona për të parë, ose të largohesh nga puna në mes të ditës për të treguar shtëpinë tënde. Një agjent i patundshmërive mund të punojë sipas orarit tuaj për t'ju takuar kur të jeni të lirë. Besimi në agjentin tuaj mund ti bëjë vizitat e klientëve në pronën tuaj shumë më të lehta dhe pa pengesa në jetën tuaj të përditshme! 

#10 Agjenti ju kursen edhe para 

Jo vetëm që një agjent ju kursen kohë dhe energji, por nëse jeni duke blerë apo shitur, do të përfundoni me më shumë para në xhepin tuaj duke punësuar një agjent. Të gjithë fitojnë. 

Në fund të fundit, avantazhet më të rëndësishme për të punuar me një agjent të patundshmërive janë të thjeshta. Kjo ju jep paqe mendore dhe largon të gjithë shqetësimin për blerjen ose shitjen e një shtëpie – kështu ju mund t'i riktheheni asaj që duhet të bëni - përgatitni familjen apo kompaninë tuaj për një lëvizje të madhe.