Investimi në blerje të dyqaneve dhe lokaleve

Investimi në blerje të dyqaneve dhe lokaleve

Nëse jeni të rinj në fushën e investimeve në pronë dhe keni dëshirë që kapitalin tuaj ta investoni në një dyqan atëherë do të habiteni me mundësitë e mira që ofron blerja e një lokali që është i përshtatshëm për shitje me pakicë. Vlen të përmendet gjithashtu se dyqanet dhe ambientet e shitjes me pakicë shpesh ofrojnë rendimente më të larta investimesh, për arye për të cilat flet në vazhdim ky shkrim.

Shumë do të thoshin se investimi në pronë kërkon shumë njohur, pak fat dhe kërkon një element rreziku ... por kush ka arritur diku pa i provuar të trija këto?

Sidoqoftë, përpara se të blini ndonjë pronë, qofshin banesa, dyqane me pakicë apo pronë tregtare, duhet të pranoni se për të qenë i suksesshëm duhet të keni kujdes me buxhetin që ndani, të bëni hulumtime të hollësishme për të njohur mirë tregun tuaj dhe të peshoni me kujdes rreziqet.

Rreziku i investimeve në pronë

Rreziku është diçka që ndodh në të gjitha sferat e jetës dhe për fat të keq është diçka që shumë prej nesh duhet ta pranojnë dhe ta menaxhojnë me kujdes nëse dëshirojmë të kemi sukses në aktivitetet tona.

Duke pasur parasysh këtë, nëse nuk jeni të përgatitur të ndërmerrni edhe rrezikun më të vogël me paratë tuaja, atëherë investimi në pronë ndoshta nuk është gjëja e duhur për ju.

Sidoqoftë, nëse jeni të përgatitur të investoni në mënyrë inteligjente dhe të merrni këshilla nga agjentë të specializuar, atëherë pa dyshim që edhe suksesi nuk do të mungojë.

https://anem-ks.com/uploads/anem-ks.com//1614853562-4.png

Lokal në shitje në Mahallën e Muhaxherëve (kliko foton për të parë ofertën)

Dyqanet e shitjes me pakicë

Investimi në pronë nuk ndalet në blerjen e ndërtesave komerciale ose blerjen e pronës banesore për qira.

Investimi në pronë i kësaj natyre përfshin gjithashtu lloje të tjera të pronës, duke përfshirë dyqanet me pakicë dhe ambientet e dyqaneve, të cilat thjesht ndodhin të jenë një lloj prone që gjithnjë e më shumë investitorë po e konsiderojnë seriozisht si burim të parasë.

Nëse jeni serioz në lidhje me blerjen e dyqaneve të shitjes me pakicë, atëherë do të vlerësoni se të paturit e një portofoli të larmishëm të pasurive do t'ju ndihmojë gjithashtu të shpërndani disa nga rreziqet.

https://anem-ks.com/uploads/anem-ks.com//1614853588-17072-0-02-05-a2d51150f36031b756e87a797f3df9763fab6d7e600d73a200bf864bd8dcff6d-e969b3eb.jpg

Lokal në shitje në Tophane (kliko foton për të parë ofertën)

Inteligjenca ekonomike dhe llogaritja e kohës së tregut

Dyqanet e shitjes me pakicë janë shpesh një nga klasat më të ndjeshme të aseteve të pronave ndaj kohërave sfiduese ekonomike. Prandaj është e rëndësishme që investitorët e pasurive të hulumtojnë hollësisht dhe të vendosin kohën e përsosur për investimet e tyre dhe vendimet për blerjen e pronave.

Vlen të përmendet gjithashtu se dyqanet dhe ambientet e shitjes me pakicë shpesh kanë rendimente shumë të larta për shkak të kësaj ndjeshmërie ndaj ngritjeve dhe rënjeve të ekonomisë, kështu që shpesh ia vlen të pritni kohën tuaj që ta përshtatni me kohën me të mirë ekonomike për të blerë.

Sapo të jetë koha e duhur dhe ekonomia fillon të rritet, njerëzit fillojnë të shpenzojnë më tepër në blerje, nuk ka absolutisht asnjë arsye pse investimi në këtë klasë të pronës dhe blerja e dyqaneve me pakicë nuk duhet të jetë jashtëzakonisht i frytshëm për ju si investitor.

Në mënyrë të ngjashme, investimi në pronë mund të provojë gjithashtu të jetë i suksesshëm nëse jeni me fat të blini një dyqan që tashmë ka një qiramarrës të besueshëm me një qira të mirë dhe një biznes me jetë të gjatë.

https://anem-ks.com/uploads/anem-ks.com//1614853572-17763-img-0991-realistic-resize.jpg

Lokal në shitje në Fushë Kosovë (kliko foton për të parë ofertën)

Faktorët e Përgjithshëm Ekonomik

Investimi në pronë me pakicë nuk ndryshon nga çdo fushë tjetër e investimit në pronë kur bëhet fjalë për gjendjen e përgjithshme të ekonomisë lokale dhe kombëtare.

Për shembull, nëse ekonomia nuk është në gjendje të mirë, atëherë dyqanet do të përpiqen të performojnë më mirë.

Shumë investitorë mendojnë se sa më shpejt që njerëzit fillojnë të shpenzojnë pas një zhytjeje në ekonomi, atëherë është koha e përkryer për të blerë një dyqan, megjithatë, kjo nuk është domosdoshmërish kështu.

Suksesi i investimeve zakonisht varet nga shumë më tepër sesa nga sa po shpenzojnë njerëzit në dyqane.

Vendndodhja është një faktor shumë i madh. Për shembull, edhe nëse njerëzit po shpenzojnë para, gjasat që një dyqan i vogël artizanalësh në skaj të qytetit do të kërkojë më shumë kohë për të përmirësuar performancën.

https://anem-ks.com/uploads/anem-ks.com//1614853595-18004-image00031-2-resize.jpg

Lokal në shitje në Prime City, Veternik (kliko foton për të parë ofertën)

Qendra e qyteti që është shumë e frekuentuar është gjithmonë më e mira, prandaj gjithmonë qasni çdo investim në pronë me kujdes dhe merrni parasysh të gjitha faktet që ndikojnë në vlerat e pronës.

Nëse merrni kohë për të kryer hulumtimin tuaj siç duhet dhe planifikoni strategjinë tuaj me kujdes, nuk ka asnjë arsye pse nuk mund të jeni të suksesshëm, qoftë në blerjen e dyqaneve, pronave komerciale ose blerjeve të banesave për qira. Çelësi i suksesit tuaj ndoshta fshihet në njohuritë e agjentit tuaj dhe besimin që ju vendosni në agjencinë tuaj të patundshmërive.

https://anem-ks.com/uploads/anem-ks.com//1614853585-img-2209-realistic-resize.jpg

Lokal në shitje në Fushë Kosovë (kliko foton për të parë ofertën)