Si ka ndikuar media sociale në tregun e paluajtshmërive?

Si ka ndikuar media sociale në tregun e paluajtshmërive?

Mediat sociale kanë ndryshuar shumë aspekte të mënyrës se si ne bashkëveprojmë me të tjerët sot. Nga komunikimi me familjen dhe miqtë te rrjetet e biznesit dhe strategjitë e marketingut, angazhimi social ndryshon përgjithmonë falë lidhjeve tona kibernetike. Rrjetet sociale sjellin gjithçka më afër duke ofruar zgjidhje të menjëhershme, në një mori situatash. Natyrisht ajo ndikon edhe në biznesin e pasurive të paluajtshme? Më e rëndësishmja, ndikon në procesin e blerjes ose shitjes së një shtëpie?

Rrejtet sociale na vendosin në një ambient të populluar me individë dhe informacione. Disa kompani të pasurive të paluajtshme mund të preferojnë marketingun më ndryshe, në varësi të modelit të tyre të biznesit dhe klientelës. Por media sociale ofron një mundësi të madhe për të tërhequr dhe angazhuar blerës nga i gjithë vendi, madje edhe nga bota. Njerëzit që kërkojnë të zhvendosen kanë mundësinë të lidhen me një agjent dhe madje të "intervistojnë" agjentë të mundshëm bazuar në personalitetin e tyre të mediave sociale.

Fotografitë dhe videot e pronave kursejnë kohë për blerësit, shitësit dhe agjentët. Ndërsa është e vërtetë se asgjë nuk është aq mirë sa të vizitosh një pronë personalisht, blerësit e mundshëm të shtëpive që nuk janë vendas ose që duan një pamje përpara se të planifikojnë një vizitë, mund të përcaktojnë nëse një pronë i përshtatet potencialisht nevojave të tyre.

Rrjetet sociale ndërtojnë kredibilitet dhe u mundësojnë agjentëve të vërehen mes turmës. Agjentët e pasurive të paluajtshme zhvillojnë një emër për veten e tyre në një sërë mënyrash krijuese. Megjithatë, një mënyrë e shpejtë dhe (shpesh) e lirë për të arritur një numër të madh klientësh potencialë është përmes mediave sociale. Facebook, Instagram, Linkedin, Twitter, Pinterest dhe të tjera janë platforma në të cilat blerësit, shitësit dhe agjentët e shtëpive po lidhen me sukses. Sa më shumë agjentë të postojnë dhe sa më i lartë të jetë cilësia e përmbajtjes, aq më të mëdha janë shanset e tyre për të ndërtuar një imazh të besueshëm, për t'u angazhuar me audiencën e tyre dhe për t'u dalluar mes kolegëve të tyre.

Media sociale ofron mundësi rrjetëzimi dhe rritje të ekspozimit. Me mediat sociale, blerësit, shitësit dhe agjentët e shtëpive kanë të gjithë akses më të madh në burime, informacion në kohë reale dhe mundësi që përndryshe mund të humbasin. Agjentët mund të lidhen me agjentë të tjerë, ndërmjetës, biznese shërbimi, madje edhe me objekte të shitjes me pakicë për të rritur shtrirjen e tyre. Blerësit dhe shitësit e shtëpive mund t'u drejtohen profesionistëve të pasurive të paluajtshme të cilët shërbejnë si lehtësues informacioni, veçanërisht për detajet e komunitetit dhe rekomandimet e zgjedhjes, dhe lloje të tjera burimesh që këtyre klientëve shpesh u duhen.

Rrjetet sociale sigurisht që janë dëshmuar se janë një burim informacioni në majë të gishtave tuaj dhe një pjesë e rëndësishme e një strategjie të shëndoshë blerjeje, shitjeje dhe marketingu të pasurive të paluajtshme sot.