Si të shesësh shtëpinë ose banesën tënde?

Si të shesësh shtëpinë ose banesën tënde?

Ju keni vendosur të shisni shtëpinë apo banesën tuaj. 2021 ka filluar si vit i vështirë, por nuk është e pamundur të realizoni shitjen e pronës suaj.

Pavarësisht se çfarë tjetër po ndodh në botë, shitja e shtëpisë tuaj është një gjë shumë e rëndësishme. Ju ndoshta keni kujtime të panumërta dhe keni kaluar shumë kohë aty, keni shpenzuar shumë para dhe përpjekje për ta bërë atë një vend të veçantë. Është vështirë të merret vendimi, por mos harroni, nëse shitja është gjëja e duhur për ju dhe familjen tuaj, ia vlen!

Nëse jeni gati të bëni një lëvizje drejt shitjes, dëshironi ta bëni në mënyrën më të zgjuar. Ky artikull do t'ju ndihmojë të mësoni se si ta shisni shtëpinë tuaj shpejt me një çmim më të mirë.

Le të fillojmë!

#1 Angazhoje agjentin më të mirë

Agjenti i patundshmërive është një pasuri e madhe në xhepin tuaj në procesin e shitjes. Me njohuritë e tyre ata mund të ndihmojnë në realizimin e shitjes shpejtë dhe me çmimin që ju e kërkoni. Ju mund të kërkoni ndihmë nga shokët dhe familjarët tuaj por ndihmën më të madhe dhe ndihmën e vërtetë mund ta merrni nga njerëzit që këtë punë e kanë profesion dhe janë të sprovuar.

Një agjent i mirë do të vlejë çdo cent që e shpenzoni në të.

https://anem-ks.com/uploads/anem-ks.com//1613119482-17727-img-1044-optimizer-resize.jpg

#2 Vendoseni çmimin

Shtëpia apo banesa juaj vlen aq sa blerësit janë të gatshëm të paguajnë. Prandaj, duhet të mendoni objektivisht për vlerën e shtëpisë tuaj. Nëse keni jetuar në shtëpinë tuaj aq kohë sa të bëni kujtime, ato lidhje sentimentale mund ta turbullojnë gjykimin tuaj. Kështu që, qëndroni besnik fakteve sa më shumë që të jetë e mundur kur vlerësoni se me çfarë çmimi mund të shitet shtëpia juaj.

https://anem-ks.com/uploads/anem-ks.com//1613119481-17705-img-0771-balancer-resize.jpg

#3 Prezantoni si duhet pronën tuaj

Në ditën kur e keni të planifikuar fotografimin apo incizimin e pronës suaj sigurohuni që të:

 • - Pastroni çdo sipërfaqe derisa të shkëlqejë. Ju duhet ta lustroni shtëpinë tuaj dhe ta mbani të pastër gjatë fotografimit dhe vizitave.
 • - Nëse keni mundësi rifreskoni ngjyrat e mureve, kjo mund të kushtojë por mund të ja rrisë dukshëm vlerën shtëpisë.
 • - Paguajini një profesionist për të pastruar thellësisht mobiliet.
 • - Minimizoni rrëmujat për të maksimizuar hapësirën.

https://anem-ks.com/uploads/anem-ks.com//1613119479-17578-img-0372-detailed-resize.jpg

#4 Mbijetoni vizitat

Vizitat për blerje janë të vështira. Nëse ende jetoni në shtëpinë që po përpiqeni të shisni, këto këshilla të dobishme mund t'ju ndihmojnë të qëndroni të durueshëm dhe të shisni shtëpinë tuaj.

 • Vizitat e befasishme gjithmonë duken se ndodhin kur shtëpia juaj është një rrëmujë. Shmangeni panikun e minutës së fundit duke vendosur gjërat në vendin e tyre pasi t’i keni përdorur. Në këtë mënyrë, gjithmonë do të jeni gati për mysafirët.
 • Nëse keni angazhuar një agjent të patundshmërive është e rëndësishme që ju të mos jeni të pranishëm kur bëhet vizita, prania juaj kërkohet vetëm kur të negociohet çmimi.

https://anem-ks.com/uploads/anem-ks.com//1613119480-17604-img-0527-enhancer-resize.jpg

#5 Negocioni dhe përmbylleni transaksionin

Negociatat midis jush (shitësit) dhe blerësit fillojnë me ofertën fillestare. Agjenti juaj do të ju ndihmojë që të keni njohuritë bazë për të gjitha hapat që duhet të përcillni për negocimin e çmimit dhe përmbylljes së transaksionit. Asnjëherë mos nënshkruani një marrëveshje blerje para se ta keni të qartë se është shkruar në të.

Keni kujdes në detajet e mëposhtme:

 • - Çmimi i shitjes
 • - Data e mbylljes dhe transferit të pronësisë
 • - Shtesa të veçanta për pasurinë personale, renovime dhe kostot e mbylljes
 • - Afatet e paparashikuara për financimin e blerjes dhe kushtet e pagesës
 •  

Pasi të keni nënshkruar kontratën dhe përmbyllur transaksionin:

 • - Mos prisni deri në minutën e fundit për tu paketuar
 • - Komunikoni me blerësin tuaj
 • - Jeni fleksibil sepse vonesat mund të dëmtojnë procesin e transferimit
 •  

Mënyra më e mirë për të pasur një përvojë të shkëlqyer në shitjen e shtëpisë tuaj është partneriteti me një agjent profesionist nga Anem Real Estate. Agjenti i duhur duhet t'ju drejtojë në çdo hap të rrugës pa marrë timonin e procesit. Ata duhet t'ju informojnë por jo t'ju mbingarkojnë.

https://anem-ks.com/uploads/anem-ks.com//1613119483-17781-img-1181-balancer-resize.jpg