Si të zgjedhni stilin e interierit për shtëpinë tuaj?

Si të zgjedhni stilin e interierit për shtëpinë tuaj?

Zgjedhja e një stili të dizajnit të brendshëm që i përshtatet shijes tuaj personale dhe stilit të jetesës mund të jetë tejet sfiduese. Këtu janë disa këshilla për t'ju ndihmuar të përcaktoni se cili stil mund të jetë më i miri për ju: 

  1. Merrni parasysh stilin tuaj personal: Mendoni për rrobat që vishni, ngjyrat që ju pëlqejnë dhe llojin e mobiljeve në të cilat ndiheni më rehat kur jeni ulur. Stili juaj personal mund të jetë një tregues i mirë i stilit të dizajnit të brendshëm që do të funksionojë më mirë për ju. 
  2. Merrni parasysh stilin tuaj të jetesës: stili juaj i jetesës gjithashtu mund të luajë një rol në zgjedhjen e një stili të dizajnit të brendshëm. Për shembull, nëse keni fëmijë ose kafshë shtëpiake, mund të dëshironi të zgjidhni një dizajn që është praktik dhe i qëndrueshëm. 
  3. Kërkoni frymëzim: Shfletoni revistat e dekorimit të shtëpisë, Pinterest dhe Instagram për të marrë frymëzim dhe ide për stile të ndryshme të dizajnit të brendshëm. Ruani fotot e modeleve që ju tërheqin vëmendjen dhe përpiquni të identifikoni temat ose elementët e zakonshëm që ju pëlqejnë. 
  4. Merrni parasysh arkitekturën e shtëpisë tuaj: Stili i shtëpisë tuaj mund të jetë gjithashtu një tregues i mirë i stilit të dizajnit të brendshëm që do të funksionojë më mirë. Për shembull, një shtëpi moderne mund të jetë më e përshtatshme për një dizajn bashkëkohor, ndërsa një shtëpi tradicionale mund të jetë më e përshtatshme për një dizajn më klasik. 
  5. Konsultohuni me një profesionist: Nëse ende keni probleme për të përcaktuar se cili stil është më i miri për ju, merrni parasysh konsultimin me një dizajner te interierit. Ata mund t'ju ndihmojnë të identifikoni preferencat tuaja dhe të sugjerojnë opsionet e dizajnit që i përshtaten nevojave tuaja. 

     

Në fund të fundit, mënyra më e mirë për të përcaktuar se cili stil i dizajnit të brendshëm është i përshtatshëm për ju është t'i besoni instinkteve tuaja dhe të zgjidhni një stil që ju bën të ndiheni rehat dhe pasqyron personalitetin dhe stilin tuaj të jetesës.